Maandmenu februari

Een nieuwe maand is aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor een nieuw maandmenu. Onze keukenprins heeft weer een mooi menu voor u in elkaar gezet.

Winterse kost met een knipoog naar het voorjaar

Na een lekkere amuse van mosterdsoep serveren we een huisgemaakte kaas-mosterd loempia met een rauwkostsalade van rode kool en rucola met een dressing van sinaasappelsap, mosterd en walnotenolie.

Het visgerecht van deze maand is skreifilet, ofwel winterkabeljauw. De naam komt van het Noorse woord ‘skreid’, dat ‘zwerver’ betekent. De vis legt namelijk grote afstanden af naar de Lofoten in Noorwegen, de enige plek waar deze vis kuit schiet en gevangen kan worden. Een stevige en smakelijke vis die op verschillende manieren bereid kan worden. Wij bakken hem aan in de pan en garen hem daarna verder in de oven. De skrei wordt geserveerd met… romige mosterdsaus!

Houdt u niet van vis? Het vleesgerecht van deze maand is ook zeker de moeite waard. In plaats van skrei kunt u namelijk ook kiezen voor een huisgemaakte cordon bleu, gevuld met brie, salami en mosterd. Onze eigen variant op deze welbekende klassieker!

Met Valentijnsdag op 14 februari staat de maand februari natuurlijk in het teken van de liefde. We serveren daarom als nagerecht een aardbeien mousse en een winterse Scroppino.

Loop het water u al in de mond? Maak een avondje vrij in uw agenda deze maand en reserveer een tafel in ons restaurant!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord