Bij Abrahams Mosterdmakerij kunt u niet alleen terecht voor een heerlijk hapje eten, we hebben diverse activiteiten waarmee we een (mid)dagvullend programma voor u kunnen samenstellen. Op basis van de groepssamenstelling en uw planning en budget maken we graag een voorstel voor een gezellig dagje Eenrum!

Van mosterdplantje tot mosterdsoep…

Tijdens een rondleiding in de mosterdmakerij komt u er alles over te weten!

Abrahams Mosterdmakerij, onze ‘fabriek’, staat bij veel mensen bekend als het mosterdmuseum. Het voelt alsof de tijd er jaren heeft stilgestaan. Er wordt tot op de dag van vandaag met veel passie volgens traditionele receptuur grove Groninger mosterd geproduceerd. Het is daarmee één van de weinige  overgebleven ambachtelijke mosterdmakerijen in Nederland. Publiek is van harte welkom en er worden rondleidingen gegeven op vaste tijden of op reservering voor groepen.

  

Tijdens een rondleiding vertelt de mosterdmaker u van alles over mosterd en de bereiding ervan, en hoe dat vroeger gebeurde. In een korte film ziet u hoe en waar mosterdzaad wordt geteeld en geoogst, en hoe wij daar op ambachtelijke wijze heerlijke mosterd van maken. De rondleiding duurt circa 45 minuten en wordt natuurlijk afgesloten met een proeverij van onze huisgemaakte producten.

  

Kosten: € 2,50 p.p.
Duur: ca. 45 minuten
Groepsgrootte: circa 8 – 35 personen

Bent u met minder dan 8 personen? Dan bent u van harte welkom om aan te sluiten bij een ‘inloop’ rondleiding. U kunt hier een rondleiding reserveren op aangegeven tijden of een aanvraag doen voor een datum naar keuze.

Grotere groepen kunnen opsplitsen, zodat iedereen alles goed kan zien en verstaan.