Onze fabriek

De provincie Groningen telde vroeger tientallen mosterdmakerijen. Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum is één van de weinige overgebleven ambachtelijke fabriekjes. Hier wordt nog altijd volgens traditioneel recept heerlijk pittige grove Groninger mosterd gemaakt. Het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan. Abrahams Mosterdmakerij is behalve een fabriek waar écht mosterd wordt gemaakt, ook een museum waar u tijdens reguliere openingstijden van harte welkom bent.

Altijd al willen weten waar Abraham de mosterd haalt?

Tijdens een rondleiding vertellen wij u van alles over mosterd en de bereiding ervan. In een korte film ziet u hoe en waar mosterdzaad wordt geteeld en geoogst, en hoe wij daar op ambachtelijke wijze heerlijke mosterd van maken. De rondleiding duurt 30-45 minuten en wordt natuurlijk afgesloten met een proeverij van huisgemaakte producten.

Helaas is een rondleiding momenteel ivm het handhaven van de 1,5 meter afstand alleen mogelijk op reservering met een gezelschap van minimaal 8 en maximaal 12 personen. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Bent u met minder personen? Dan kunt u nog steeds een rondleiding aanvragen, maar betaalt u wel voor 8 personen. We combineren momenteel geen gezelschappen.

Geen rondleiding?

Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid de mosterdmakerij te bezichtigen. Veel informatie kunt u lezen op de informatiebordjes in de fabriek, u kunt alle producten die we maken proeven en een korte film bekijken. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

We verzoeken u vriendelijk tijdens een bezoek 1,5 meter afstand te bewaren ten opzichte van andere bezoekers. Op drukke momenten zullen we u mogelijk verzoeken even te wachten tot andere bezoekers vertrokken zijn. Meestal is dat niet nodig, maar mocht het eens voorkomen dan danken we u vast voor uw begrip!