Mosterdfabriek

Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant bevindt zich boven in de provincie Groningen. Een provincie die van oudsher bekend staat om de vele boeren kruideniers die hun eigen producten maakten. Zij hadden hun eigen fabriekjes waar met eigen receptuur hun afzetgebieden bedienden. Door de jaren heen zijn de meeste verdwenen of opgekocht door grotere fabrieken.

Bij Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum daarentegen wordt er tot op de dag van vandaag op ambachtelijke wijze mosterd geproduceerd. Dit gebeurt volgens traditioneel Groninger receptuur. Het is dan ook net alsof de tijd in deze oude mosterdfabriek heeft stil gestaan. Inmiddels is het dan ook een van de weinige locaties – zo niet enige – in Nederland waar nog ambachtelijk én biologisch mosterd gemaakt wordt. Biologisch houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van biologisch gecertificeerde gewassen, maar nog veel beter en leuker vinden we het, dat we sinds een paar jaar weer mosterdzaden van Groninger bodem kunnen gebruiken. En daarmee is Abrahams Mosterd écht de ‘Groningste’ mosterd. Meer over dit teeltproject leest u in de allereerste blog of op de website van Proeftuin Groninger Mosterd.

Meer weten over de productie van onze mosterd? De mosterdmakerij is vrij toegankelijk en open voor publiek! Wij laten graag aan u zien hoe wij mosterd maken. Nieuw deze zomer is het proeftuintje, waarin we u laten zien hoe mosterdplanten groeien én hoe de bladeren en bloemen ervan smaken!

Tijdens een rondleiding nemen we de tijd om u van A tot Z over onze mosterd te vertellen. Aan de rechterkant vind u de reserveringsmodule, die u kunt gebruiken om een rondleiding te reserveren. Ook zonder reservering kunt u de mosterdmakerij bezoeken. Er staan overal informatiebordjes en er draait doorlopend een korte film met de titel ‘Hou ist moakt?’ gemaakt door Lotte Hatzman.

Rondleiding reserveren

Helaas is het momenteel niet mogelijk om ‘open inloop’ rondleidingen aan te bieden op vaste tijden. We kunnen de 1,5 meter tussen verschillende gezelschappen niet waarborgen.

Wel kunt u zelf de mosterdmakerij bezoeken. Er draait een kort filmpje en de mosterdmaker is vaak aanwezig voor tekst en uitleg.

Voor gezelschappen van ca. 8-12 personen kunt u via onderstaand formulier een aanvraag doen voor een rondleiding op een gewenst tijdstip. We zullen dan contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Aanvraag groepsrondleiding