Recepten met mosterd

Groninger mosterdsoep

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 50 gram boter
– 60 gram bloem
– 125 ml room
– 1 liter groentebouillon
– ca. 2 eetlepels Abrahams (biologische) Groninger Mosterd

Bereidingswijze:
Laat de boter smelten. Voeg de bloem (bij voorkeur gezeefd) toe en roer dit met een houten lepel goed door tot een “roux”. Zet de “roux” op een zacht vuur en laat hem ongeveer 10 minuten garen, blijf wel af en toe door roeren. Verwarm ondertussen in een andere pan de groentebouillon en giet deze bij de roux. Roer dit goed door met een garde zodat er een egaal geheel ontstaat. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg nu naar smaak de mosterd toe. Met 2 goede eetlepels komt u al een heel eind. Als laatste voegt u de room toe en roert u het geheel goed door (soep niet meer laten koken).

Heerlijk met:
spekjes, garnalen, zalm, dunne plakjes Groninger metworst, snippers oude kaas en/of met preiringen