Bedankt toppers van ‘t Rinket!

Het is aanpoten in de fabriek. Duizenden potten mosterd moeten in november en december de deur uit. En die worden allemaal met de hand gevuld en voorzien van een etiketje; noeste handarbeid dus. Of dat niet wat efficiënter kan? Ja natuurlijk wel! Maar daar zal niet iedereen even gelukkig mee zijn.

Ongeveer 3 jaar geleden schakelden we voor het eerst de hulp in van de cliënten van de dagbesteding van ‘t Rinket in Zuidhorn. Sindsdien zijn er al vele potten mosterd van een sticker en boekje met elastiekje voorzien. “En deze enthousiastelingen nemen hun taak zeer serieus. Een scheef geplakt stickertje gaat niet door de strenge keuring van ’Chef stickeren Marieke’. We moeten wel zorgen dat er genoeg verkocht wordt, anders beginnen ze zich te vervelen in Zuidhorn en kan ik rekenen op flink wat commentaar”, aldus Sten, onze mosterdmaker. “Sinds kort komen ze het zelfs met een eigen busje brengen en halen, dat is helemaal luxe voor ons. Natuurlijk trakteren wij dan af en toe op een kop koffie met appelgebak en dat is altijd een feestje”.

Als daar tijd voor is tenminste, want van verveling was de afgelopen periode geen sprake. Al vanaf medio november moesten de eerste grote orders voor de jaarlijkse kerstpakketten de deur uit. Omdat het ook nog eens tot ver in oktober ontzettend druk is geweest in het restaurant en op het terras vanwege het lekkere najaar, begon het wel erg spannend te worden met allerlei deadlines die dichterbij kwamen. Gelukkig had het team van ’t Rinket wel zin in een uitje en zo werd geregeld dat er woensdag 31 oktober een heleboel extra handjes kwamen helpen. Met zo’n 15 man/vrouw sterk hebben we vorige week een hele dag keihard gewerkt in Eenrum, en natuurlijk ook heel veel gelachen.

We willen deze toppers daarom ontzettend bedanken voor de gezellige dag en alle inzet de afgelopen jaren. Zonder hen hadden we straks niet al die duizenden kerstpakketten kunnen voorzien van zo’n keurig gestickerd potje, met daarin de ‘Groningste’ mosterd!

Pallets vol zijn al onderweg. Of u ook een potje Abrahams mosterd zult aantreffen in uw kerstpakket dit jaar is nog even afwachten, want we verklappen natuurlijk niet waar al die mosterd naartoe onderweg is. Maar áls u er één krijgt, dan weet u alvast dat hij met heel veel plezier is voorzien van een sticker en een kaartje met een netjes afgeknipt elastiekje! En dat geldt natuurlijk ook voor ieder potje dat u zelf bij ons in Eenrum of elders koopt!

De pallets zijn overigens vakkundig door Laurens over de kinderkopjes getild met een verreiker. Heel veel dank ook daarvoor, want we hadden er niet aan moeten denken dat er een pallet van de pompwagen was gevallen!

 

2 antwoorden
  1. M.Bezema
    M.Bezema zegt:

    Wij willen jullie nogmaals bedanken voor de geweldige bediening, de ontspannen sfeer en het voortreffelijke eten.
    De uitleg over hoe mosterd gemaakt wordt en de begeleidende film maakten deze bijzondere middag tot een succes.
    Wij kunnen een ieder aanraden om in deze gelegenheid te gaan eten. nogmaals de complimenten voor de kok en de bediening.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord