Maandmenu november-december

Nu de herfst toch echt zijn intrede heeft gedaan hebben wij een winters maandmenu voor november en december samengesteld.

Zoals gebruikelijk beginnen we met een amuse van mosterdsoep. Daarna serveren we als voorgerecht een salade met romige gebakken brie met walnoten en een frisse cranberrysaus. Op en top herfst!

Het hoofdgerecht van het maandmenu past ook helemaal bij de tijd van het jaar: een stoofpot van wild zwijn, hert en kastanjechampignons, op smaak gebracht met winterse specerijen zoals kruidnagel, jeneverbes en natuurlijk Abrahams mosterd. Dit herfstige stoofpotje wordt geserveerd met aardappelpuree en rode kool met appel. Om je vingers bij af te likken!

En als kers op de taart serveren we een stukje Groninger poffert met stoofpeer en een bol vanille ijs om het menu mee af te sluiten. Voor de niet-Groningers onder ons: poffert (geen poffertjes!) is een oud Gronings boerenrecept dat vroeger ook vaak als hoofdgerecht werd opgediend met geklaarde boter en bruine basterdsuiker. Omdat het vrij machtig is wordt het echter meestal als toetje gegeten. Het poffertbeslag wordt traditioneel au-bain-marie gekookt in een een speciale pofferttrommel, maar tegenwoordig meestal in een tulbandvorm in de oven. De poffert van Bakkerij Peters in Leens is wat ons betreft onovertroffen en staat bij ons standaard op de kaart onder ‘lekkers voor bij de koffie’. En de laatste maanden van 2018 dus ook als nagerecht!

Tenslotte is het nog even van belang om te melden dat wij onze openingstijden ook hebben aangepast aan de winterperiode. Vanaf november tot en met maart kunt u bij ons terecht voor diner op vrijdag, zaterdag en zondag. Voor lunch zijn wij geopend op woensdag, zaterdag en zondag. Alle overige momenten van de week zijn wij alleen op reservering geopend. Schroom niet om te informeren naar de mogelijkheden, ook als u met een klein gezelschap wilt komen eten.

Graag tot gauw!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord