Maandmenu juli

Het is weer tijd voor een nieuw maandmenu! Hoog tijd ook, want de oplettende volgers van onze nieuwsberichten zal het al opgevallen zijn dat er in juni geen nieuw maandmenu is geweest. Eerlijk is eerlijk, het is er gewoon een beetje bij in geschoten. Daarbij komt dat het maandmenu van mei een dusdanig succes was, met name de mixed grill, dat we dit menu nog een maandje langer op de kaart hebben laten staan. Maar nu is het toch echt tijd voor iets nieuws. Vanaf deze week hebben we weer een nieuw zomers menu voor u in petto:

Zoals gebruikelijk binnen ons maandmenu beginnen we met een amuse van mosterdsoep. Gewoon omdat we eigenlijk vinden dat iedereen die geproefd moet hebben als je bij Abrahams Mosterdmakerij bent geweest.

Daarna serveren we een traditionele Griekse salade met natuurlijk feta, olijven, tomaat, komkommer en rode ui en een heerlijk frisse dressing op basis van Griekse yoghurt en een vleugje mosterd.

Het hoofdgerecht dat we deze maand binnen het maandmenu serveren is een varkensfilet gevuld met brie en mosterd. De filets komen van het Friberne kruidenvarken die gefokt worden in het Friese Gaasterland. Voor deze varkens staat een uitgebalanceerde mix van granen en kruiden op het dagelijkse menu, en dierenwelzijn in het algemeen staat hoog in het vaandel. Want een varken dat een stressvrij bestaan heeft gehad smaakt nu eenmaal het allerlekkerst!

Als afsluiter van het menu serveren we natuurlijk ook een verfrissend zomers nagerecht: cassata ijs! Van oorsprong is cassata een Siciliaanse specialiteit van cake met ricotta, gekonfijte vruchten en marsepein. Dit klassieke gerecht is niet meer zo bekend, de meeste mensen zullen bij het horen van cassata eerder aan een ijstaartje denken, bestaande uit verschillende lagen ijs. Wij serveren een taartje van aardbeien- en slagroomijs met een korstje van chocolade en daarbij verse aardbeien, pistache kruimels en chocoladesaus.

We verwelkomen u graag deze maand om bovenstaand menu te komen proeven. Vanzelfsprekend kunt u ook één van de andere gerechten van de kaart bestellen. Wilt u zeker weten dat we een tafel voor u vrij hebben? Reserveer dan even van tevoren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord