GenietlokaalWe hebben leuk nieuws! Vanaf nu gaat Abrahams Mosterdmakerij een mooie samenwerking aan met Twan van ‘t Klooster van Genietlokaal! Zijn culinaire gerechten van lokale producten, waaronder zelfs vlees van eigen boerderij, bereidt hij samen met de leerling-koks van Abrahams Mosterdmakerij.

Deze samenwerking geldt voor onbepaalde tijd en komt voort uit de gedachte om meer samen te werken in een moeilijke tijd waarin ieder horeca- en cateringbedrijf het lastig heeft. Al in het najaar 2020 kondigden we aan alternatieve plannen te hebben voor het winterseizoen. Helaas heeft de uitvoering door diverse factoren iets meer tijd nodig gehad dan gehoopt, maar intussen is ons restaurant omgebouwd tot ware ‘streeksuper’, tevens afhaallocatie voor online bestellingen op ‘Lekker op afstand‘. Bovendien zijn we eindlocatie voor de Hogeland route, één van de autopuzzelroutes van LocalGroningen.

Zowel online als in de streeksuper hebben we geprobeerd al het lekkers en moois uit Het Hogeland bij elkaar te brengen. Zo kunt u diverse producten van kleine lokale ondernemers op één plek bestellen en afhalen, of zelfs laten bezorgen in de hele provincie Groningen.

Van uitdaging tot oplossing!
Vrijwel ieder restaurant in onze mooie, maar uitgestrekte gemeente heeft gemerkt dat het rendabel aanbieden van afhaalmaaltijden een uitdaging is. Wij hebben er dan ook voor gekozen om onze eigen afhaalgerechten te beperken tot mosterdsoep in stazak en onze welbekende spareribs. Natuurlijk is deze keuze vervelend voor de leerling-koks die dit schooljaar bij Abrahams Mosterdmakerij toch wel iets meer hadden willen leren dan op deze manier mogelijk is. Twan van Genietlokaal komt daarom wekelijks in de keuken van Abrahams Mosterdmakerij een heerlijk menu bereiden en zorgt daarmee voor zoveel mogelijk uitdaging voor ‘de jongens in de keuken’. Het menu is hier te bestellen.

Voorlopig wordt er wekelijks één compleet menu samengesteld. Dat kunt u vanaf donderdag t/m zondag afhalen of laten bezorgen op vrijdag. Er worden een beperkt aantal menu’s klaargemaakt, dus bestel bij voorkeur vóór donderdag, want op = op!

Toekomst; Restaurant = Genietlokaal?
Ondertussen werken wij achter de schermen aan het ontwikkelen van mooie arrangementen voor het komende seizoen. Hoe de toekomst er precies uit gaat zien weet niemand, maar we gaan er van uit dat – net als afgelopen zomer – iedereen weer snakt naar gezelligheid en vertier, en we beloven dat we daar voor zullen zorgen!

Voorlopig hopen we mensen blij te maken met de mooie producten en maaltijden uit onze streeksuper ‘Lekker op afstand‘. En natuurlijk kunt u ook gewoon terecht voor een kopje koffie voor onderweg!