Actie Stichting Haarwensen

Bijzondere gebeurtenis op het Molenplein op Hemelvaartsdag – helpt u mee?

Vier jaar geleden viel Reuben Zuidema (nu 14) door het trapgat van een zolder 2,5 meter naar beneden. Hij had een schedelbreuk en een subduraal hematoom: een geknapte ader waarvan het bloed op zijn hersenen drukte. Bij een spoedoperatie in het UMCG werd 800 ml bloed verwijderd tussen zijn hoofd en schedel. Eenmaal thuis, met zijn hoofd half kaal, voelde Reuben zich onzeker over zijn uiterlijk. Hij en zijn moeder Ella gingen naar de kapper waar nog overgebleven helft van zijn haar zorgvuldig werd geschoren (zie linkerfoto). Reuben mocht daarna thuis het haar van zijn moeder afscheren, dat inmiddels tot in haar taille kwam! Langzamerhand voelde Reuben zich weer wat beter en besloot hij dat hij, net zoals andere gezinsleden, zijn haar zou laten groeien totdat het lang genoeg was om te doneren aan Haarwensen. Haarwensen verzamelt echt haar om er pruiken voor te maken voor kinderen die hun haar kwijt zijn door ziekten als bijvoorbeeld kanker of alopecia.

Na vier jaar van ziekenhuisbezoeken door het hele land is Reuben nog steeds herstellende van het hersenletsel. Niet alleen de rehabilitatie zelf is moeilijk, ook het traject om de juiste hulp te krijgen was zwaar. Ze zijn goed geholpen door Brein Support, een expertisecentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, en door MEE Groningen, dat ondersteunt bij langdurige zorg. Reuben doet cognitieve en hersentherapie. Hij gaat gewoon naar school, maar heeft nog training en tijd nodig om te komen waar hij wil en kan zijn. Reuben wil graag een eigen laptop om daarbij te helpen en een cursus programmeren te volgen.

Wat gaat er gebeuren op Hemelvaartsdag?

Op Hemelvaartsdag (30 mei) wordt Reubens haar én het haar van drie van zijn zussen afgeknipt om te doneren aan Haarwensen! Dit gebeurt op de hobby- en boekenmarkt op het Molenplein, waar de familie Zuidema ook dit jaar weer lekkers verkoopt. De exacte tijd is nog niet bekend, waarschijnlijk einde morgen/begin middag. Op de foto Reuben (rechts) en twee van de drie zussen wiens haar op Hemelvaartsdag wordt geknipt.

Hoe kunt u helpen?

Vanaf nu tot en met Hemelvaart houdt de familie Zuidema een inzameling voor een laptop voor Reuben én Stichting Haarwensen.

  • Bij Abrahams Mosterdmakerij staat tot en met Hemelvaartdag een donatiepot.
  • Alle opbrengsten van Ella’s heerlijke baksels gaan naar deze inzameling. Al dit lekkers kunt u niet alleen op Hemelvaartsdag op het Molenplein bij de kraam van de familie Zuidema kopen, maar ook bestellen! Ella deelt op haar Facebook-pagina wat ze maakt en verkoopt. Zij kan ook rekening houden met verschillende dieet- of allergiewensen.
  • U kunt degene zijn die het haar knipt/scheert! Daar zijn minimaal twee mensen voor nodig. De vrijwilligers worden bedankt met een heerlijke ‘tea for two’ tray.

Ella Zuidema-Piepers
A Touch of Maple
0595 43 98 71 of 06 82 50 01 26
ezp_touchofmaple@hotmail.com
Facebook: A touch of maple at Ella’s Kitchen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord