Onze fabriek

De provincie Groningen telde vroeger tientallen mosterdmakerijen. Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum is één van de weinige overgebleven ambachtelijke fabriekjes. Hier wordt nog altijd volgens traditioneel recept heerlijk pittige grove Groninger mosterd gemaakt. Het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan. Abrahams Mosterdmakerij is behalve een fabriek waar écht mosterd wordt gemaakt, ook een museum waar u tijdens reguliere openingstijden van harte welkom bent.

Altijd al willen weten waar Abraham de mosterd haalt?

Tijdens een rondleiding vertellen wij u van alles over mosterd en de bereiding ervan. In een korte film ziet u hoe en waar mosterdzaad wordt geteeld en geoogst, en hoe wij daar op ambachtelijke wijze heerlijke mosterd van maken. De rondleiding duurt circa 45 minuten en wordt natuurlijk afgesloten met een proeverij van huisgemaakte producten.

Rondleidingen worden gegeven op woensdag, zaterdag en zondag om 14.30 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Komt u met een groep van minimaal 8 personen? Dan kunt u ook op een ander tijdstip een rondleiding reserveren.

Geen rondleiding?

Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid de mosterdmakerij te bezichtigen. Veel informatie kunt u lezen op de informatiebordjes in de fabriek, u kunt alle producten die we maken proeven en een korte film bekijken. Hier zijn geen kosten aan verbonden.