Helpt mosterd ons in de strijd tegen Corona?

Wij dachten tot voor kort in één van de nuchterste gebieden van het land te wonen… Totdat ook in onze provincie afgelopen vrijdag massaal de supermarkten werden geplunderd. Met angst voor het oplopen van het gevreesde Coronavirus in ons achterhoofd is de gemiddelde voorraadkast nu rijk gevuld met witte bonen in tomatensaus en ander blikvoer. Maar… is het niet juist veel verstandiger om ons lichaam juist nu zo weinig mogelijk vatbaar te maken voor virussen door zo vers en gezond mogelijk te eten?

Van zo’n 200 natuurlijke stoffen in diverse plantensoorten is bekend dat zij een antivirale werking hebben (bron: https://www.plantaardigheden.nl/aardig/aardigheden/antiviraal.htm). Kijk dus eens kritisch naar uw boodschappenlijstje en vervang houdbare pakjes en zakjes voor verse producten. Een uitgebreide lijst met producten waar van nature en grote concentratie antivirale stoffen in zitten vindt u op bovengenoemde website. U raadt het al; mosterd staat ook op de lijst. Let er dan wel op dat de mosterd ambachtelijk gemaakt is. Dat wil zeggen; niet verhit tijdens het rijpingsproces – waardoor veel goede stoffen verloren gaan – en zonder conserveringsmiddelen. Zelf mosterd maken kan natuurlijk ook! Het enige dat u nodig hebt is mosterdzaad, azijn, zout en specerijen naar keuze Er zijn diverse recepten te vinden op internet, maar voor tips en inspiratie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tenslotte benadrukken we graag dat het zeker niet onze intentie is om medische claims te doen. De genoemde producten zullen wellicht geen wonderen verrichten in de strijd tegen de pandemie die gaande is. Wat we vanuit eigen overtuiging wél durven te beweren, is dat het eten van geconserveerde producten vol suiker en kunstmatige toevoegingen zeker níet zal bijdragen aan het bestrijden van virussen in ons lichaam. Onze tip luidt daarom: Gooi het eens over een andere boeg. Baat het niet, dan schaadt het niet!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *