Uitslag winactie 13 november

Kerst 2018

Nog even en het is alweer december! Tijd om u op de hoogte te brengen van openingstijden en bijzonderheden in deze gezellige periode.

Kerstborrel 16 december
Graag willen wij u uitnodigen om samen met ons te proosten op het afgelopen jaar op zondag 16 december. Rond het middaguur serveren we een 3-gangen kerstdiner voor het Ontmoetingspunt Eenrum (opgave verplicht) en aansluitend zorgt het Ainrommer Shantykoor vanaf ca. 14.00 uur voor de nodige gezelligheid. Natuurlijk is er warme chocolademelk en glühwein. Meezingen en inhaken is toegestaan!

Kerstavond en 1e Kerstdag
Op 24 en 25 december zijn wij dit jaar gesloten. 

2e Kerstdag
Tweede Kerstdag – woensdag 26 december – zijn wij vanaf 15.00 uur geopend. Om helemaal in kerstsferen te komen wordt u in Dickens-stijl verwelkomd en mag u Scrooge aan tafel verwachten gedurende uw diner. U kunt à la carte eten of kiezen voor een uitgebreide 5-gangen proeverij à € 42,50 p.p.

We vinden het belangrijk dat u rustig kunt tafelen en zullen dan ook ruime tijd aanhouden tussen reserveringen op dezelfde tafel zodat u zich niet opgejaagd hoeft te voelen.

Voor meer informatie of reserveringen kunt u contact opnemen via restaurant@abrahamsmosterdmakerij.nl of telefonisch via 0595-491600. Online reserveren kan natuurlijk ook!

Kerstvakantie
Donderdag 27 december t/m zondag 30 december: geopend vanaf 12.00 uur voor lunch en diner
Maandag 31 december en dinsdag 1 en woensdag 2 januari: GESLOTEN
Donderdag 3 januari t/m zondag 6 januari: vanaf 12.00 uur geopend voor lunch en diner

Maandmenu november-december

Nu de herfst toch echt zijn intrede heeft gedaan hebben wij een winters maandmenu voor november en december samengesteld.

Zoals gebruikelijk beginnen we met een amuse van mosterdsoep. Daarna serveren we als voorgerecht een salade met romige gebakken brie met walnoten en een frisse cranberrysaus. Op en top herfst!

Het hoofdgerecht van het maandmenu past ook helemaal bij de tijd van het jaar: een stoofpot van wild zwijn, hert en kastanjechampignons, op smaak gebracht met winterse specerijen zoals kruidnagel, jeneverbes en natuurlijk Abrahams mosterd. Dit herfstige stoofpotje wordt geserveerd met aardappelpuree en rode kool met appel. Om je vingers bij af te likken!

En als kers op de taart serveren we een stukje Groninger poffert met stoofpeer en een bol vanille ijs om het menu mee af te sluiten. Voor de niet-Groningers onder ons: poffert (geen poffertjes!) is een oud Gronings boerenrecept dat vroeger ook vaak als hoofdgerecht werd opgediend met geklaarde boter en bruine basterdsuiker. Omdat het vrij machtig is wordt het echter meestal als toetje gegeten. Het poffertbeslag wordt traditioneel au-bain-marie gekookt in een een speciale pofferttrommel, maar tegenwoordig meestal in een tulbandvorm in de oven. De poffert van Bakkerij Peters in Leens is wat ons betreft onovertroffen en staat bij ons standaard op de kaart onder ‘lekkers voor bij de koffie’. En de laatste maanden van 2018 dus ook als nagerecht!

Tenslotte is het nog even van belang om te melden dat wij onze openingstijden ook hebben aangepast aan de winterperiode. Vanaf november tot en met maart kunt u bij ons terecht voor diner op vrijdag, zaterdag en zondag. Voor lunch zijn wij geopend op woensdag, zaterdag en zondag. Alle overige momenten van de week zijn wij alleen op reservering geopend. Schroom niet om te informeren naar de mogelijkheden, ook als u met een klein gezelschap wilt komen eten.

Graag tot gauw!