Win een bijzondere ballonvaart over de provincie!

Het Gronings volkslied vanuit een heteluchtballon!

Ook u kunt eenvoudig kans maken op een plekje in de ballon die omstreeks 16.30 uur de lucht in zal gaan*, en ervoor zorgen dat ‘Ain Pronkjewail in Golden Raand’ zelfs vanuit de lucht goed te horen zal zijn! Een onvergetelijke ervaring voor iedere rasechte Groninger die een ballonvaart op zijn/haar bucket list heeft staan!

Hoe maakt u kans op een plekje? Heel eenvoudig!

  • Kom in de periode tussen 27 augustus en 22 september eten bij Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant. Extra leuk: vanaf woensdag 4 september is de menukaart helemaal nieuw! Bij besteding van iedere € 25,00 ontvangt u een wincode.
  • U kunt ook kans maken door alvast uw tickets te bestellen voor de BARBECUE op 28 september à € 25,00 per persoon**. Bij ieder ticket ontvangt u een wincode! Als u wint, schuift u iets later (na de landing) aan bij de BBQ!
  • Activeer uw wincode(s) vanaf 27 augustus via www.abrahamsmosterdmakerij.nl/ballonvaart/

Op 23 september maken we de winnaars bekend! Dit doen we telefonisch en/of per e-mail. Zorg dus dat u uw gegevens correct invult zodat we u tijdig kunnen bereiken.

Belangrijke info:

* Ballonvaren is een avontuur dat niet te plannen valt. Kort vooraf wordt aan de hand van o.a. de windrichting de exacte start- en landingsplaats vastgesteld. De intentie is om op te stijgen of te landen in/nabij Eenrum, ofwel de route dusdanig te plannen dat u rond de klok van 17.00 uur boven Eenrum vaart. Afhankelijk van de windrichting wordt pas op het laatste moment de meest ideale vaarroute gekozen. Garanties kunnen we helaas niet geven. Het kan dus zo zijn dat de weersomstandigheden het niet toelaten om op 28 september de lucht in te gaan. In dat geval ontvangen de winnaars een tegoedbon om op een ander moment de ballonvaart te maken. Dat zou heel jammer zijn, dus laten we hopen dat de weergoden meewerken!

** Na het zingen van het Groningse Volkslied staat vanaf 17.30 uur de barbecue aan op het terras van
Abrahams Mosterdmakerij met o.a. karbonades en worst van Waddenvarkens en runderburgers en biefstuk van Kleikracht en vers gerookte vis van de Goede Vissers uit Lauwersoog. Voor € 25,00 p.p. (incl. 1 drankje p.p.) kunt u onbeperkt genieten van het uitgebreide barbecuebuffet, met natuurlijk Abrahams mosterdsoep, diverse salades en brood. Allemaal zo Gronings mogelijk, met heerlijke producten van lokale leveranciers. Bent u vegetarisch? Geen probleem, maar laat het wel even weten!

Mocht het slecht weer zijn, dan zingen we binnen en wordt er in plaats van de barbecue op het terras een uitgebreid buffet geserveerd in het restaurant.

En tenslotte: Klinkt een ballonvaart over de provincie tijdens dit bijzondere moment u als muziek in de oren en wilt u graag een plekje met zekerheid reserveren? Dan kunt u zich inschrijven voor een ticket à € 145,00 p.p. Bij voldoende animo gaan er misschien zelfs meerdere ballonnen de lucht in en dat maakt het spektakel natuurlijk alleen maar leuker! Aanmelden kan via restaurant@abrahamsmosterdmakerij.nl.
Uw aanmelding is pas definitief na bevestiging;
– u kunt zich individueel inschrijven, de vaart gaat door als er voldoende deelnemers zijn
– informeer gerust naar de mogelijkheden!

Meer informatie over de viering van de 100e verjaardag van het Gronings volkslied en overige festiviteiten in de provincie vindt u hier: https://www.tochtomdenoord.nl/todn/100-jaar-gronings-volkslied

Maandmenu april

Vanaf april staat er een nieuw gezicht achter het fornuis in de keuken van Abrahams Mosterdmakerij. Hoewel Sten zich de afgelopen maanden weer heeft ontpopt als een ware keukenprins, draagt hij het stokje graag over aan Bennie. We zullen hem binnenkort nog even uitgebreider aan u voorstellen, maar hij heeft voor de maand april alvast een heerlijk maandmenu samengesteld.

Na een kleine portie van onze welbekende mosterdsoep beginnen we met een typisch Gronings voorgerecht: ‘Aaierbaaln’! Een mini variant gemaakt van kwarteleieren. Naar onze bescheiden mening zijn ze nóg lekkerder dan hun grote broers gemaakt van kippeneieren. Ze worden geserveerd in een warm nestje van salade met gefrituurde… eiermie!

Mocht u nu niet in de gelegenheid zijn om in de maand april bij ons te komen eten, niet getreurd, want we zijn zelf zó enthousiast over dit gerecht, dat we nu alvast beloven dat deze lokale lekkernij na deze maand standaard op de menukaart blijft staan!

Het hoofdgerecht is deze maand gevulde kipfilet. De vulling bestaat uit een farce van kip met roomkaas en truffel. Een heerlijk romig kipgerecht, geserveerd met een crème van pastinaak en zoete aardappel.

We sluiten het menu af met fruit spring rolls. Een friszoete variant van de alom bekende loempia, maar dan gevuld met (lente)fruit. Een sausje van honing en citroen, en een bol vanille-ijs maken dit gerecht helemaal af!

Mogen we alvast een tafel voor u reserveren? Dat kan uiteraard ook tijdens beide Paasdagen!