Tuk de Mosterdmakerij

Tijdens het rondje Groningen met de tuk tuk, de Mosterdmakerij aandoen.

U huurt de Tuk Tuk vanuit Lauwersoog per dagdeel of voor een hele dag. In uw eigen tempo genieten van wat Groningen te bieden heeft. En dat is meer dan u denkt.

Na een korte oefenrit in Lauwersoog met de Piaggo Ape Calessino  kan de belevenis beginnen. Wij hebben een leuke route door het Groninger land voor u uitgestippeld die u langs Abraham’s Mosterdmakerij & Restaurant voert, waar u een stop maakt.

De provincie Groningen is van oudsher een gebied, waar menig kruidenier zelf zijn producten maakte. Door de opkomst van de grote fabrieken verdwenen deze ambachten. Echter heeft in Eenrum de tijd stil gestaan. In Abraham’s Mosterdmakerij staat de mosterdmaker voor u klaar om u te laten beleven hoe men echte mosterd maakte en hoe deze in Eenrum nog steeds gemaakt wordt. U zult beleven van welke zaden en kruiden mosterd gemaakt wordt, hoe de ambachtelijke mosterd bereid wordt, wat de geneeskrachtige werking van mosterd is en natuurlijk wat er schuil gaat achter het gezegde “Wie weet waar Abraham de mosterd haalt?” In een rondleiding van ongeveer 30 minuten krijgt u alle geheimen te horen.

Nu u weet waar Abraham de mosterd haalt kunt u de mosterd zelf proeven in Abraham’s beroemde mosterdsoep, geserveerd met een heerlijk boerenbrood en een drankje naar keuze. Geen mosterdliefhebber? U kunt tevens een andere lekkere soep kiezen die vers wordt bereid door de kok. Tot slot als ‘mosterd na de maaltijd’ krijgt u een pot Abraham’s mosterd plus het recept voor Abraham’s mosterdsoep mee naar huis, zodat u thuis nog eens kunt nagenieten.

Wist u trouwens dat de wereldberoemde mosterdsoep van deze mosterdmakerij ook in het Rijksmuseum in Amsterdam wordt geserveerd? En U kunt deze nu in Eenrum proeven. Hoe hip is dat.

Prijs bij de Mosterdmakerij:  € 12,00 p.p.
Inclusief: rondleiding, mosterdsoep met spekjes en prei, boerenbrood met tapenade, pesto en mosterddip, een drankje naar keuze en een pot Abrahams mosterd met recept voor mosterdsoep.

U kunt ook à la carte lunchen of dineren (onder 'menukaart' vindt u onze lunch- en dinerkaart) en voor groepen zijn er diverse buffet mogelijkheden.

Prijs tuktuk: afhankelijk van het tijdstip en de duur van de route die u wilt rijden. Voor meer informatie: http://www.tuktuklauwersoog.nl/prijzen-boeken/

U reserveert het volledige arrangement bij Abraham's Mosterdmakerij of TukTuk Lauwersoog, wij regelen de onderlinge afstemming voor u.